maanantai 4. helmikuuta 2013

Tästä se alkaa


..tai itse asiassahan tämä projekti alkoi jo syksyllä 2012, kun tajusin, että se on vähän niinkuin NYT tai EI KOSKAAN. Mitä tapahtuu, kun 35-vuotias, kotiäitivuosien jälkeen työelämään palannut naisihminen kyllästyi olemaan norsu nailoneissa ja päätti olla tulevaisuudessa pimu pillifarkuissa? Vuosien jojoilujen ja ihmedieettien jälkeen ainoa tie oli lähteä taistelemaan paremman terveyden, hyvemmän kunnon ja vähempien kilojen puolesta pitkäjänteisesti. Siksipä syksyllä -12 liityin kuntosalin jäseneksi (olin ollut vuosia sitten jo jäsen, mutta kahden kuukauden päästä salikortti jo pölyttyi laukun pohjalla, enkä todellakaan oppinut tykkäämään salitreenistä..) sekä otin lisäpalveluna personal trainerin palveluja. Syksy oli monin tavoin haasteellista aikaa, sillä palasin viiden kotiäitivuoden jälkeen tosiaan työelämään, lapset lähtivät päivähoitoon ja uusi, 2-vuorotyö ihanuudestaan huolimatta toi omat haasteensa arjen sujumiseen. Vaikka kävimme pt:ni kanssa jo syksyllä läpi ruokavaliojuttuja, ensisijainen tavoitteeni oli oppia rakastamaan liikuntaa ja tehdä siitä oikeasti osa arkeani, toki syömisiäkin tarkkaillen ja järkeistäen. Ja ensimmäistä kertaa elämässä voin sanoa, että rakastan liikkumista, kovaa kuntosalitreeniä, hikijumppaa, just name it!!

Nyt kun liikunta on jo osa arkeani aika mukavasti, on aika keskittyä aktiivisemmin ruokavalioon. Viime syksystä paino on pudonnut vain noin 4-5 kiloa, mutta lihakset ovat hieman kasvaneet ja kroppa muutenkin kaventunut. Kunto on kohonnut yllättävän paljon, ottaen huomioon miten nollasta lähdin. Maaliskuun loppuun mennessä olisi tavoite, että vaaka näyttäisi yhteensä -10kg syksyyn verrattuna, mutta en tuijota vaakalukemia neuroottisesti vaan keskitän energiani siihen, että tämä on nyt se tapa, jolla minun pitää loppuelämäni elää, että saan painoa nyt putoamaan ja myöhemmin myös pysymään siinä sopivassa. Tuonkin jälkeen on vielä pudotettavaa, mutta etappi kerrallaan, eikös juu? Matka tavoitteeseen on vielä pitkä, mutta ensimmäistä kertaa koskaan olen onnistunut olemaan motivoituneena tällä matkalla kohta puoli vuotta ja tuloksia tehden. Tämän blogin haluankin perustaa tukemaan tätä matkaa, että kun vihdoinkin olen päässyt etenemään näin hyvin, kaikki lisätsemppaukset ja vinkit ovat tarpeen pitämään motivaation yhä korkealla.

Kaikista suurin jippo tässä projektissa, niin hassulta kuin se voikin kuulostaa, on se, mitä pääkopan sisällä tapahtuu!! Miksi jojoilin vuosikausia, miksi en onnistunut aikaisemmin, mikä nyt on toisin? Mitä oivalluksia tein ja teen yhä, joiden myötä tämä projekti TULEE onnistumaan ja piru vie ensi syksynä kun vuosia tulee taas lisää, minä OLEN simpsakka pimu pillifarkuissa! Luvassa siis paljon painonpudotuksen/elämäntapamuutoksen/kunnonkohotuksen psykologista puolta, mutta huisin paljon myös juttua liikkumisistani, treenaamisesta sekä syömisistä. Ja harrastelijakuvaajana myös kuvamateriaalia luvassa. Epätoivonkin hetkiä varmasti tulee, mutta nekin kuuluvat asiaan. Ja niin paljon kuin ihailenkin niitä monia upeita kotimaisia blogeja, joissa upeat naiset pyrkivät fitnes-kuntoon, tämä blogi tulee olemaan tavallisen tallaajan raporttia kohti sitä energistä ja hyvinvoivaa naista, joka sisälläni asuu. Asuu se, uskokaa pois ;)

Tervetuloa mukaan! Lähipäivinä luvassa paljon postauksia jo mm. ruoka-asioihin liittyen ja muuta pientä hienosäätöä mm. blogin välilehtien suhteen. Tässä tällainen pintapuolinen raapaisu näin aloituspostaukseksi, pian päästäänkin sitten syvällisemmin asiaan ja kerron tarkemmin historiastani sekä viimeisen puolen vuoden ajalta projektin sujumisesta.

Ei muuta kuin energiaa ja hyvää mieltä alkavaan viikkoon!

9 kommenttia:

  1. Mahtavaa ystäväinen! Mä aion kulkea siivellä ja imeä sulta inspiraatiota, samalla kun tsemppaan sua niihin pillifarkkuihin niin hyvin kun ikinä osaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos :) Kaikki tsemppaus tulee tarpeeseen!!

    VastaaPoista
  3. Jihaaa, mukana minäkin, kannustamassa ja innostumassa! Mahtavaa kun perustit blogin!!

    VastaaPoista
  4. Huippua, että laitoit blogin pystyyn! Mukana ollaan :)

    VastaaPoista
  5. Sulla on tässä sanavahvistukset päällä. Hankaloittaa kommentoimista paljon, kun joutuu arpomaan noiden kirjainten kanssa. Jos vaan viitsit, niin ota pois, please ;)

    VastaaPoista
  6. Mukana ollaan tsemppaamassa ja itsekin inspiroitumassa.

    VastaaPoista
  7. Mukana, mietin myös oman blogin laittamista pystyyn vähän myöhemmin :)

    VastaaPoista
  8. Hei,

    siskoseni vinkkaamana täällä, ja kuules aika tavalla tunnistan itseäni tuosta siun lähtötilannekuvauksesta ja ruokasuhteesta! Itselläni myös kropparemppaprojekti(vahvasti uskoen/toiven, että viimeistä kertaa) meneillään ja kovasti harkinnassa jatkaa pienellä tuunauksella sitä pari vuotta sitten aloittamaani blogia aiheeseen liittyen...

    Tsemppiä ihan tosi paljon muutoksen tiellä!!!

    VastaaPoista