lauantai 23. helmikuuta 2013

Jumittaa


Nyt on se vaihe, että jumittaa. Motivaatio on kyllä yhä kohdillaan, mutta rehellisesti sanottuna virta/voimat ovat olleet vähän ajoittain kateissa, osin toista viikkoa vaivanneen flunssan takia, mutta hieman muutenkin. Paino ei ole tippunut kuukauteen yhtään. Toki aamupaino on välillä vähemmän, mutta siihen se pompsahtaa samaan missä oli kuukausi sitten. Syyn toki tiedän, eli vaikka olen pystynyt vihdoin skarppaamaan entisestään ruokavalion kanssa, petrattavaa on EDELLEEN. Liikkumisen määrä vaihtelee yhdestä kerrasta neljään. Viime viikolla olo oli sen verran flunssainen, että kävin kerran salilla ja lenkkeillä en jaksanut. Tällä viikolla olen kerran lenkkeillut ja käynyt kaksi kertaa salilla, huomenna tai ylihuomenna aion myös käydä salilla tai jumpassa. Tiedän, että pystyn parempaan kokonaisuutta ajatellen, eli syömään KOKO ajan fiksusti ja liikkumaan vielä tehokkaammin, mutta joku ihme jumivaihe on nyt päällä. Saan onneksi henkisesti potkittua itseäni persiille ja voi sitä tunnetta tänään salilla, kun jaksoin alkulämmittelynä juosta noin vartin 8km/h -vauhdilla juoksumatolla!! Ihan oli kuulkaa voittajafiilis. Punttitreeniä peilin edessä tehdessä näen jo omin silmin, että keho kiinteytyy, mutta sitten katson vaa'an lukemaa ja mietin, että läski mikä läski.

Ensi viikolla on seuraavat mittaukset, joiden suhteen en uskalla odottaa edelliseen kertaan ihmeitä, vaikka peilistä tuntuisi vähän kiinteytyneempi nainen jo katsovan kuin viimeksi, mutta silti. Mittausten lisäksi on luvassa uusi treeni ohjelma pt:ni kanssa, jee! Vedän tuon nykyisen ohjelmani jo aika hallitusti ja tottuneesti, ainakin omasta mielestäni. Tykkään kyllä siitä yhä, ei sen puoleen, mutta toki kiva saada vaihteluakin.

Työstän näitä juttuja koko ajan pään sisällä ja tajuan, että nyt minulla on ekaa kertaa tähän hommaan ihan eri ote kuin ennen. Tajuan, että kun on vuosikausia ollut ylipainoinen ja huonokuntoinen, ei se muutos ole hurja puolessakaan vuodessa ilman jotain superdieettejä, enkä sellaisille halua. Koko pointti on ollut tässä viime syyskuussa alkaneessa projektissa, että opettelen oikeasti syömään eri tavalla kuin ennen ja liikunnasta tulee oikeasti nautittava, tärkeä osa elämääni. Liikunnan suhteen olenkin aika hyvällä mallilla, sillä voin sanoa tosiaan rakastavani varsinkin salitreeniä mutta myös noita jumppia sekä ihan lenkkeilyä. (Kuvitelkaa!!!) Isoja muutoksia on ruokavaliossakin, sillä syön nyt aamuisin kunnon aamupalan (puuro, raejuusto sekä marjoja tai hedelmiä) ja kasvisten määrä on kasvanut hurjasti! Olen jopa ihastunut vihreisiin papuihin ;) Mutta silti en koe, että ruokavalio olisi vielä balanssissa ja kaipa se tuo jumittava painokin puhuu sen puolesta. Tosin osansa tekee varmaan jo vähän kasvaneet lihaksetkin?

On tää sellaista mentaalisparrausta kyllä koko ajan, mitä saa pääkoppansa sisällä tehdä. Ei saisi jäädä vellomaan tähän negatiiviseen tunteeseen vaan keskittyä katsomaan eteenpäin ja hokemaan sitä mantraa, että I CAN DO IT and I WILL DO IT!!!! Kesään on onneksi vielä aikaa ja minulla on kaikki mahdollisuudet olla sitten huomattavasti kevyempi ja lähempänä sitä lopullista tavoitetta.Hitto vie tästä mennään etiäpäin!


4 kommenttia:

  1. Mie kyllä luulen, että paino ei sulla ole pudonnut sen takia, että lihasmassa on kasvanut. Lihasta tullut läskin tilalle :) Syöthän kuitenkin tarpeeksi, kun liikutkin enemmän? Ettei vain elimistö menisi "säästöliekille"?? Tosi ihanaa että olet löytänyt liikunnan ilon :) Hyvällä tiellä olet!

    VastaaPoista
  2. Niin se paino nykii, kyllähän sen tiesitkin ja tosi hyvin osaat suhtautua siihen! Ihan varmasti se ennemmin tai myöhemmin nytkähtää taas laskuun.
    Mä just tänään mietin, että olen kade, kun sulla on tuo mahtavaa fyysistä hyvää oloa luova "kuherruskuukausi" menossa tuon liikunnan kanssa. Mullakin oli se juoksun kanssa ja lenkille teki mieli ihan jatkuvasti! Mutta väsymys iskee jossain vaiheessa ekaa kertaa ja senkin jälkeen ajoittain. Niitä hetkiä, kun jatkamiseen vaaditaan päättäväisyyttä ja uskoa siihen, että pieni epämukavuus ja väsymystä vastaan taistelu kannattaa. Minunkin pitää taas sitä asennetta opetella, että pääsen takaisin viimevuotiseen juoksukuntoon.

    Sulla on kyllä asenne niin kohillaan, että pääset varmasti yli väsymysvaiheesta. Eihän se nyt ihmekään, että jossain vaiheessa väsyy.

    Siihen ruokavalioonkin väsyy. Välillä pitää saada herkutella - sehän kuuluu osaksi terveen ihmisen ruokavaliota, ainakin minusta! Sitä vaan täytyy opetella tekemään niin paljon harvemmin. Ja kohtuudella. Mulla on siinä oppimisen paikka - ja siinä, että hyväksyy sitten sen herkuttelun kun sille on aika. Eikä masennu jos herkut keräävät nestettä ja vaaka taas nytkähtää väärään suuntaan... mutta onneksi tuo ruokavalion järkeistäminen vaikuttaa varmasti niin, että herkkuja ei tarvitse lappaa entiseen malliin ähkyyn saakka. Mä ainakin olen jo huomannut, että karkista tms saa tarpeekseen paljon pienemmällä määrällä kuin ennen, vaikka oonkin aika miedosti nyt muuttanut ruokatapoja. Turhan sokerin karsiminen se vaan vaikuttaa niin! Huippua.

    Kovasti tsemppiä! Nyt vähän aikaa katsot vaan sitä peiliä, älä vaakaa!

    VastaaPoista
  3. Lohdutuksen sanana: jumittamisesta puhutaan vasta, kun paino ei hievahdakaan useampaan kuukauteen - puoleen vuoteen. Säästöliekkikään tuskin vielä kolkuttelee. Joten koita jaksaa sinnillä eteenpäin. Varmasti mittauksissa on tapahtunut muutoksia.

    Onhan sulla perusverikokeet (kilppari ym.) katsottu?

    Olet varmasti kesällä ensinnäkin kevyempi ja ihan takuulla iloisempi, kun olet saanut pysyviä muutoksia elämäntavoissasi aikaiseksi.

    <3

    VastaaPoista
  4. Kyllä: oikeaan suuntaan olet menossa! Tsemppiä vaan hurjasti!

    VastaaPoista