maanantai 25. maaliskuuta 2013

Jo riittää!!!!!

Tämän aamun aamupala(täytän illalla vesipullon jääkaappiin)
Kuukauden hiljaiselo täällä blogissani johtuu siitä vähemmän mukavasta seikasta, että meillä on sairastettu koko perhe, pitkään ja hartaasti. Kolmen viikon raju flunssa (kenties influenssa??) ravautti meitä vuorotellen lääkärissä ja minä jouduin harvinaisesti pitämään itsenikin takia sairaslomapäiviä. Kahta rauhallista kävelylenkkiä lukuunottamatta en ole siis vajaaseen kuukauteen päässyt salille/jumppiin tai edes kunnon hikilenkille. Vointi on ollut niin heikko, että nyt on vajaan viikon vihdoin tuntunut siltä, että alan olla kunnossa ja uskaltaa jatkaa taas aktiivista liikkumista. Eilen sitten kuopukselle nousi kuume, esikoinen liittyi kerhoon yöllä JA oma olo on flunssainen. Ei ole todellista, jo riittää!!!

Koen oikeasti voivani aika huonosti siksi, etten ole päässyt liikkumaan. Olo on senkin takia energiaton ja suorastaan välillä masentunut. Kyllä todellakin huomaa, miten positiivinen vaikutus liikkumisella osana arkea on olemiseen!! Kaipaan ja TARVITSEN sitä ihanaa energistä tunnetta, mikä liikkumisessa tulee. Kaipaan salille nostamaan painoja, rääkkäämään lihaksia. Kaipaan lenkkitossuja jalkaan, mp3-soitinta soimaan ja reippaasti kävelemään/hölkkäämään. Ruokavalion kanssa menee hyvin ja välillä vähän heikommin. Sen verran sitkeässä ne 35 vuoden aikana opitut huonot tavat ovat, että välillä en edelleenkään tee parastani sen suhteen. Miten se sanonta meneekään: Old habits die hard..Tai jotain sinne päin!!Toisaalta oli ihanan armeliasta lukea Lotta Backlundin haastattelu, jossa hän kertoi käyttäneensä 3 vuotta n. 30 kilon pudottamiseen. Hidasta, mutta varmasti hyvinkin pysyvää tulosta. Mutta ei täällä onneksi missään "ojassa ryvetä", vaan päivä kerrallaan pusken eteenpäin, tavalla tai toisella. Kuitenkin niin selvästi tässä huomaa, että miten käsikädessä liikkuminen ja ruokavalio menevät. Kun liikkuu ja saa siitä hyvää oloa, uutta puhtia, niin on helpompi pysyä myös ruodussa ruokavalion suhteen. Ja kieltämättä tuntuu edelleenkin pieneltä ihmeeltä, että minä rakastan ja tarvitse liikuntaa!!

Mielen päällä on monta juttua, joista olen ajatellut kirjoittaa. Listaan tähän muistilistaksi itselle, mutta tiedoksi jo teillekin, mistä kirjoittelen piakkoin:

- musiikin merkitys yksin treenatessa
- minun menestyksen portaat -kaavio
- onnistuneen painonpudotuksen peruspalikat / suurimmat kompastuskiveni
- motivoiva kirjallisuus

Ilmoittauduin toukokuun lopulla täällä pidettävään Likkojen lenkkiin, n.8.3 kilsan pituiseen osioon. Tarkoitus on ystävän kanssa reippailla kävellen tuo matka. Pari kuukautta aikaa ja siihen mennessä haluan tuon maailman ärsyttävimmän mahan röllykän tuosta sutjakammaksi!!!!

Olisi kiva kuulla, mistä asioista teistä olisi kiva lukea blogistani enemmän!!

Ei muuta kuin aurinkoista uutta viikkoa!


5 kommenttia:

  1. Likkojen Lenkki on kiva tapahtuma! Itse osallistuin siihen viime vuonna loppu kesästä täällä Oulussa ja hölkkäsin osan matkasta (mulla oli ollut silloin niitä alkuraskauden verisiä vuotoja :/ ), mutta koska olotila ei ollut ihan paras niin siirryin kävelemään loppumatkasta ja ihan mukavasti se meni (vaikka kävelinkin yksin).

    VastaaPoista
  2. tosi kurjaa tuo sairastelu, toivottavasti nyt jättäisi teidät rauhaan!

    miusta on kiva lukea ihan kaikkea, joten en osaa vastata sen tarkemmin kysymykseesi :)

    VastaaPoista
  3. Hyvähyvä! Likkojen lenkille vaan!

    Ja minusta täällä kaikki jutut ovat olleen mielenkiintoisia. Lisää vaan samaa kamaa, ja noi sun kuvat kyllä elävöittää, harmi kun oon itte niin laiska kuvia latailemaan...

    VastaaPoista
  4. Kävin vähän sun blogissa inspiroitumassa :)

    VastaaPoista